preventie

Preventie

We weten allemaal: voorkomen is beter dan genezen.


Binnen onze praktijk zetten we graag in op preventie. Als u weet waar u extra aandacht op moet vestigen bij het schoonhouden van het gebit, dan wordt de kans op problemen kleiner. Minder lange behandelingen maakt het bezoek aan de tandarts voor de meesten onder ons ook een stuk aangenamer.


Wist u dat wij werken met Guided Biofilm Therapy? Dit is een realtief nieuwe methode voor het verwijderen van plaque (biofilm) en tandsteen.

Allereerst worden uw tanden gekleurd om goed te kunnen zien waar de biofilm verwijderd moet worden. Uiteraard kunnen we u zo ook laten zien waar u goed poetst en welke gebieden meer aandacht verdienen.


Voor het eerste reinigen wordt gebruikgemaakt van Erythritol. Dit zijn heel kleine deeltjes suikeralcohol die met lucht op het gebit geblazen worden. Hiermee wordt het gebit op een zeldzaam zachte manier gereinigd. Suikeralcohol?? Ja, net als bijvoorbeeld xylitol kun je bij het gebruik van erythritol geen gaatjes krijgen. Ook zorgt het geenszins voor gewichtstoename of enige verandering in de bloedsuiker- en insulinespiegel. Tijdens de behandeling proef je wel de lichtzoete smaak. Ook het verwijderen van tandsteen is met dit apparaat een prettigere ervaring dan elke andere methode.


Als u dit een keer hebt ervaren wilt u niet anders meer.

De tanden worden perfect schoon en u voelt nagenoeg geen pijn!